Sportfysiotherapie

Wat is sportfysiotherapie ?

Sportfysiotherapie heeft met alle facetten van het sporten en bewegen te maken.
De sportfysiotherapeut is gespecialiseerd in het behandelen en revalideren van sportblessures. Maar dat niet alleen. Hij is ook gespecialiseerd in het begeleiden van mensen die aan sportbeoefeningen willen gaan doen, wat is goed ?, welk programma moet ik gaan volgen ?, hoe pak ik dit aan ?. Allemaal vragen waar de sportfysiotherapeut u een antwoord op kan geven.

De sportfysiotherapeut traint u sportspecifiek en functioneel, gericht op uw mogelijkheden.  Zo nodig overlegt hij met uw trainer/begeleider over een aangepast trainingsschema. U zult merken dat u een stuk makkelijker praat met een fysiotherapeut die u als sporter benadert. De sportfysiotherapeut richt zich op preventie, voorlichting en behandeling van sportblessures. Hij weet hoe het lichaam reageert tijdens het sporten.
Hij herkent het ontstaansmechanisme waardoor blessures ontstaan. Hij begrijpt ook waarom sport belangrijk voor u en uw vereniging is. Op welk niveau dan ook.
Dat ziet u terug in het behandelplan en revalidatieschema dat hij met u maakt.
Enerzijds afgestemd op uw mogelijkheden en anderzijds op de sport die u beoefent.
Hij kijkt naar uw motoriek en analyseert de blessure die is ontstaan.Sportfysiotherapie kan ingezet worden voor verschillende doelgroepen:

  • Sporters op amateur of professioneel niveau.
  • Kwetsbare doelgroepen, zoals ouderen en kinderen, mensen met o.a. Diabetes of
    COPD. Sport kan hierbij een onderdeel zijn van therapie. Het helpt uw conditie te
    onderhouden en evt. uit te breiden, waardoor uw belastbaarheid omhoog gaat.
  • Mensen die aan sport willen gaan doen, maar niet goed weten hoe ze dit aan moeten
    pakken.
Uw sportfysiotherapeut kan kiezen uit verschillende behandelmogelijkheden zoals oefenprogramma’s met of zonder gebruik van trainingsapparatuur.
Ook kunnen braces, tape, mobiliserende technieken, diverse ondersteunende behandelapparatuur en sportspecifieke veldtrainingen een onderdeel van de behandeling en het behandeltraject zijn.
Hij kan u verder o.a. van advies voorzien over materiaal, kleding en schoeisel.
Uw sportfysiotherapeut beschikt over een netwerk met veel sportspecifieke kennis.
Een sportfysiotherapeut is een fysiotherapeut die een aanvullende opleiding
Allround Sportfysiotherapie heeft gedaan.Deze wordt geïnitieerd door de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapeuten in de Sportgezondheidszorg in samenwerking met NOC*NSF en de Hogeschool van Utrecht.
Neem contact op


TELEFONISCH CONTACT

Tel:
0596 – 624736Praktijk

Wethouder Olthoflaan 2
9902 LB AppingedamSocial Media

Recente activiteiten

Voor laatst en meest recente ontwikkeling kunt u ons ook volgen op Sociale Media.Copyright 2017 © Fysiotherapie Appingedam.