Uw handen zijn een uniek onderdeel van uw lichaam. Ze verdienen een gespecialiseerde behandeling. Wat kan handtherapie voor u doen?

De hand is misschien wel het mooiste gereedschap dat we bezitten. We kunnen er met grote precisie de allerfijnste taken mee uitvoeren zoals het bespelen van een instrument, maar ook kracht zetten om iets stevig vast te pakken. Elke dag hebben we onze handen nodig om te werken, onszelf en elkaar te verzorgen, te sporten en lief te hebben. We gebruiken onze handen om te communiceren en door te voelen geven onze vingertoppen belangrijke informatie door over de wereld om ons heen. Onze handen zijn een uniek onderdeel van onszelf.

Handen zitten zeer fijn en ingewikkeld in elkaar. Alle onderdelen zijn nauwkeurig op elkaar afgestemd. Daarmee is de hand ook heel erg kwetsbaar. Bij een letsel of aandoening kan het gebruik van de hand al snel verstoord raken. Wanneer u uw hand niet meer volledig kunt gebruiken, kan dat verstrekkende gevolgen hebben. Handelingen die voorheen als vanzelfsprekend verliepen kunnen dan de grootste aandacht vereisen. Met handtherapie kunt u deze problemen laten behandelen.

De adviezen en/of behandelingen van uw handtherapeut kunnen zeer uiteenlopend van aard zijn, maar vanzelfsprekend altijd gericht op uw specifieke probleem. U kunt denken aan:

✤ Deskundige analyse van uw beperkte handfunctie

✤ Wondverzorging, oedeembehandeling

✤ Herstel van de kracht en beweeglijkheid

✤ Aanmeten, maken en/of aanpassen van een (tijdelijke) spalk

✤ Advisering en verstrekking van hulpmiddelen

✤ Ergonomische adviezen

✤ Advies en begeleiding bij arbeidsreïntegratie

Uw handtherapeut adviseert, behandelt en begeleidt. Dit kan eenmalig zijn, maar u kunt ook gedurende een langere periode therapie krijgen. Het doel is om personen met een letsel of aandoening van de hand, pols en/of arm weer zo goed mogelijk te laten functioneren.

 

Neem contact op


TELEFONISCH CONTACT

Tel:
0596 – 624736Praktijk

Wethouder Olthoflaan 2
9902 LB AppingedamSocial Media

Recente activiteiten

Voor laatst en meest recente ontwikkeling kunt u ons ook volgen op Sociale Media.Copyright 2017 © Fysiotherapie Appingedam.