Algemene fysiotherapie

Wat is fysiotherapie?

Fysiotherapie richt zich op het bewegen van mensen in hun dagelijkse omgeving en maatschappelijke participatie. Hierbij richt de fysiotherapeut zich op de oorzaken van gezondheidsproblemen en de gevolgen van ziekten, aandoeningen en syndromen.
Ook speelt hij een belangrijke rol bij preventie van gezondheidsklachten.

Belangrijke doelgroepen voor fysiotherapie zijn chronisch zieken, ouderen, mensen die een operatie hebben ondergaan, mensen die een ongeval hebben meegemaakt, mensen met sportletsel, mensen met werkgerelateerde klachten en kinderen met ontwikkelingsstoornissen.

De fysiotherapeut stabiliseert, vermindert of herstelt de klachten van de patiënt door het toepassen van o.a. oefentherapie, massage, advisering en/of begeleiding.

Fysiotherapie is bedoeld voor mensen met klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat. Dat wil zeggen functiestoornissen aan de spieren, pezen, banden en gewrichten. Ook de gevolgen van functiestoornissen aan het zenuwstelsel, bloedvaten, longen, hart en huid kunnen worden behandeld. Zoals o.a. de gevolgen van M.S., Beroerte, Cara, Hartinfarct, COPD, Diabetes en verklevingen van de huid.

Fysiotherapie is in principe een behandeling aan het lichaam op voorschrift van een arts.
Dat kan de huisarts zijn of een specialist. Echter vanaf 2006 kan men nu ook rechtstreeks naar de fysiotherapeut. Zie DTF.

De behandeling kan verschillende vormen omvatten.
Een van de bekendste is: massage. Hierbij wordt door verschillende handgrepen een therapeutisch doel bereikt. Dat doel kan zijn: pijnvermindering, spierontspanning en verbetering van de doorbloeding.

Daarnaast bestaat fysiotherapie uit oefentherapie en/of bewegingstherapie.
Vroeger bekend onder heilgymnastiek. Vandaag de dag is ‘Medische Trainingstherapie’         al een vast begrip binnen de fysiotherapie geworden.
Met medische training/oefentherapie zijn verschillende doelen te bereiken, zoals: versterken van spieren, verbeteren van de actieve stabiliteit, beweeglijk maken van gewrichten en verbetering van de algehele conditie. Dit kan ook in groepen gebeuren.
Het belangrijkste doel is bewustwording van uw klacht en wat u daar zelf aan kan doen.

Fysiotherapie Appingedam begeleidt al geruime tijd COPD en Diabetes groepen.

Buiten de bovenstaande behandelingen maakt de fysiotherapeut ook gebruik van
apparatuur. De meest bekende zijn de ultra-geluid , stroomapparaten (o.a. interferentie, myo-feedback) en het echoapparaat.

 





Neem contact op


TELEFONISCH CONTACT

Tel:
0596 – 624736



Praktijk

Wethouder Olthoflaan 2
9902 LB Appingedam



Social Media

Recente activiteiten

Voor laatst en meest recente ontwikkeling kunt u ons ook volgen op Sociale Media.



Copyright 2017 © Fysiotherapie Appingedam.